No: 703 ab - Libín u Prachatic

GPS (WGS-84) : s.š.48° 58´ 43.68˝ v.d.14° 00´ 42.49˝

Kategorie : ROZHLEDNY
Okres : Prachatice
Dne 24.9.2011 měli známku

Rarita aa : 

Katalog TZ - hnědé stránky: strana 88/7


Prodejní místa :

Další odkazy na místo
nebo jeho okolí
Oficiální stránky   www.rozhlednyunas.cz  Rozhledny 1

Všechny odkazy se otevírají v novém okně, takže nepotřebné zavírejte


Poznámky sběratelů k tomuto známkovému místu
25.9.2011 19:52 - Tom a Jitka
Známky zakoupena v IC Prachatice
16.8.2010 7:32 - Jirka
Obsluha rozhledny nepříjemná a neochotná slečna, která se více zajímala o lanové centrum nedaleko, než o obsluhu turistů (razítko vyschlé - na doplnění nemá prý čas, známky nemají a kde si je mám koupit je jim jedno, ochota cokoliv udělat pro tusristu 0). Holt to tolik nenese jako lanové centrum a je tam velká otrava ....

PS. známku kupte v Prachatickém infu - o přístupu majitelů rozhledny vědí a jsou dostatečně zásobeni
5.10.2009 9:50
Z rozhledny hezký kruhový rozhled,TZ v kiosku pod rozhlednou dostatek.
Z rozhledny krásný výhled, výšlap stojí za to....TZ zakoupena v občerstvení pod rozhlednou.
10.9.2009 19:40 - [blumelovaI@seznam.cz]
Známku nemají, údajně ji mají už měsíc objednanou a stále nedošly. Z rozhledny krásný výhled. Chata pod rozhlednou zavřena.
25.10.2006 9:37 - K8 [k8@kreteni.cz]
24.10. jsme měli štěstí, že jsme nahoře narazili na obsluhu s klíčema, takže jsme se na rozhlednu dostali, ale výhled nic moc díky nízké oblačnosti (vrcholky Šumavy v mracích) a TZ neměli, a restaurace Na sedle měla zavírací den.
10.7.2006 8:40
Toto místo je nádherné... vyškrábali jsme se na Libín nikoliv od Prachatic, což může být trochu vražedné, ale z Libínského sedla, což je celkem pohodové a hlavně krátké stoupání... do sedla jede autobus... A když jsme se rozhlédli z rozhledny, byli jsme nadšeni, úúúúúžasný kruhový rozhled, který je vedle Boubína asi nejlepší v oblasti... navíc ve stánku s občerstvením byla velice příjemná slečna, která měla spoustu známek, nechala velice ochotně a s úsměvem vybrat... a ve stánku měli samé dobroty... vynikající, ale opravdu vynikající gulášovku v chlebu, byla i česnečka v chlebu, tu jsme nezkoušeli... jinak měli normální gulášek, srnčí gulášek a výborné lahůdkové párky... a k tomu velmi dobré pivko... no na Libíně nás to nadchlo, pryč s černým místem... je to místo zlaté a kdo už se vypraví do Prachatic Libín by ani náhodou neměl vynechat... !!!
10.6.2006 23:22 - Sawyer
Známka není, razítko pro sběratele ano. Ve stánku pivo a studené párky vydávané za slušné občerstvení. Bída, na černou listinu s tím! Obrovský kontrast s tím, jak se chovají k turistům ve městě pod Libínem, v Prachaticích...
28.5.2006 11:32
Bohužel,musím dát za pravdu ktitickým názorům na toto prodejní kísto.Známka se prodává ,tedy když je,v dřevěné boudě u rozhledny do samotné chaty,pokud nejste ubytovaný,vás vůbec nepustí.Jen spoza záclony sledují jestli jste náhodou nešli na rozhlednu,aby mohli inkasovat vztupné.Na otázku,proč TZ nemají,mi bylo odpovězeno pokrčením ramen.Chtěl jsem tedy alespon pohlednici jako důkaz,měli jen zimní a razítko je pouze v chatě a když tam nejsem ubytovaný, tak tam nesmím.a dotyčná slečna má jiné starosti než shánět razítko otravnému turistovi,který si koupil jen vodu a kávu v kelímku. To je tedy přesné místo na černou listinu
24.4.2006 9:05 - Crash
K rozhledně vede asfaltka, ale vzhledem k tomu, že jsem měl informace o tom, že je tam vjezd povolen pouze dopravní obsluze (tedy i hostům ubytovaným v chatě) tak jsme se na Libín vypravili po modré značce z Libínského sedla, kde je menší parkoviště. Cesta byla příjemná, od hranice lesa je hezký výhled na Libínské sedlo a okolí, v lese se ještě nacházely zbytky sněhu ale nic dramatického. :-)

Přímo u rozhledny je stánek, na kterém je vývěsní štít Turistických známek. Stánek byl ovšem zavřený. Otevřeno bylo občerstvení v Chatě (asi 5 stolů s lavicemi na verandě) kde jsme dostali jak vstupenky na rozhlednu (10 Kč) tak i turistickou známku. Na můj dotaz ohledně prodeje známek mi servírka tvrdila, že má jednu, což mě samozřejmě stačilo. Ale nevím, zda to byla sutečně poslední, nebo zda to je jen obchodní politika :-) Jinak byla obsluha naprosto v pohodě a příjemná, s níže popisovanými negativními jevy jsme se nesetkali.

Samotná rozhledna je přístupná po relativně! širokém dřevěném schodišti, takže výstup s tříletým dítětem nečinil, žádné obtíže. Z rozhledny je krásný kruhový rozhled, prý jsou vidět i Alpy, ale nám se toto nepoštěstilo. Obvodová zeď slouží jako velmi primitivní rozhledová růžice: na omítce jsou nápisy co se v daném směru nachází, bohužel v některých místech již podřené a nečitelné, takže horlivým rozhlížitelům doporučuji pečlivou přípravu.
20.8.2005 19:59 - FrantaT.
V chatě TZ nemají. Je ve stánku u chaty. Otevřeno dost pozdě, prý kvůli spojení. Známka a pohledy prodány , známka ale za 30 kč. Vzal jsem ji sice , neboť vstup na rozhlednu byl levný.
Některé rozhledny mají přímo na vstupence natištěné výhledové panoráma s popisem. Na Libíně tomu tak není, ale můžete si zakoupit pohlednici s tímto panoramatem. Na ní je mimo jiné napsáno "ČSFR - Šumava". To už je kuriozita. (Jak dlouho už vlastně nežijeme v ČSFR ?)
28.5.2005 15:06
Chata zavřená,rozhledna zavřená.Chata Libín byla v provozu jen pro ubytované.Zůstal nám velmi rozpačitý pocit.
17.8.2004 17:10
Nádherný rozhled - byl vypraný vzduch takže bylo vidět na obzoru : od Novohradských hor přes Choustník, paty Brdů až po celou Šumavu okolo

PK
8.6.2004 14:52
Předem předesílám, že jsme nahoru i pře zákaz vyjeli autem, neboť v tomto týdnu jsme promokli nespočetně krát a zde to nebylo nutné. Rozhledna otevřena s nápisem, že vstupenky se kupují v občerstvení u rozhledny. Tam nikdo nebyl (a dle stavu stolů už hodně dlouho) a tak jsme šli nahoru. Výhled úžasný a to na všechny strany. Po příchodu dolů jsme se snažili sehnat nějaký suvenýr. Na hospodě resp. dle označení chatě č.1 cedule, že vstupenky se prodávají v občerstvení u rozhledny. Než jsme se stačili otočit, vyběhlo na nás nějaký nagelovaný hovado plný zlatejch řetězů (evidentně nás pozoroval už když jsme přijeli, ale nic neřikal a čekal co bude) a jak si to představujeme, že jsme nechtěli zaplatit vstupný. Pak nám ještě předhodil ten zákaz vjezdu lístky v hodnotě deset korun nám bez jakéhokoliv odůvodnění prodal za dvacku a na dotaz na TZ odvětil, že nemaj a zatim nebudou prodávat, že ještě není sezona (4.6.) ???!!!
No prostě soukromník každým coulem. Tak bacha na tohohle úda z chaty č.1 !!!
18.1.2004 23:21 - Medvěd [dkmedved@volny.cz]
Tak jsme si vyšli na lednovou návštěvu rozhledny. Od auta jsme z parkoviště vyrazili po modré lesem - neprošlápnutá cesta do půli lýtek ve sněhu cca 2 km. U rozhledny jsme pak zjistili, že jsou tam auta ubytovaných hostů a tak jsme dolů klesali již po uježděné cestě, která ústí asi 150 m pod parkovištěm. Jinak jsme byli pro personál Chaty Libín velké překvapení - asi po 20 minutách se nám povedlo získat klíče od rozhledny - jak jsme později zjistili NEBYLA ZAMČENÁ????, na dotaz po turistických známkách servírka absolutně nechápala o co že nám jde, nicméně když jsme jí vraceli klíč, známky se jí podařilo najít, ale zase neměla na vrácení na "ohromnou" 200Kč bankovku. Nicméně v pěkné počasí musí být z vyhlídky krásný výhled, takže se mááte nač těšit.
21.7.2003 12:05
Za pěkného počasí daleký rozhled, Poledník, temelín, Kleť ... Pan domácí půjčuje dalekohled. Dobré občerstvení.

Statistika prodeje známek v roce 2003

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2004

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2005

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2006

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2007

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2008

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2009

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2010

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2011

Měsíce v roce


Prosím, aktualizujte zde údaj, zda známku měli či neměli, co nejčastěji.
Toto zadání se projeví v záhlaví místa a ve statistice prodeje (čím víc údajů, tím přesnější bude graf).
Stačí zadat pouze den / měsíc a jestli známku měli či neměli (rok to doplní samo),
pokud zadáváte jiné než letošní datum, musíte zadat i rok tedy - den / mesic / rok.

Datum návštěvy : 


Do poznámky zapisujte nějaké zajímavější postřehy.
Poznámka typu "mají známku" je trochu zbytečná, k tomu slouží volba výše.
E-mail a jméno jsou nepovinné, kdo nechce, nemusí je vyplňovat.

Nová poznámka :
Jméno :   E-mail : 


Sem můžete zadat cenu, za kterou TZ prodávají, pokud je vyšší nebo nižší než 40 Kč.
Zadáním 40 Kč se zruší zobrazování informace o předražení či zlevnění.

Cena TZ : Kč   


Ohodnocená místa se zobrazí ve filtru „Zlatá místa“ nebo na „Černé listině“
hodnocení míst dobře zvažte, hodnocených míst by nemělo být mnoho (jen těch pár nejlepších a nejhorších).

Hodnocení místa : 


Tlačítkem Ulož se najednou uloží výše vyplněné údaje,
nemusíte vyplňovat vše, co nevyplníte, to se neuloží.


Technické připomínky a informace k českým TZ posílejte na k8@kreteni.eu
informace k ostatním státům můžete posílat Fredovi na adresu jardafredo (zavináč) gmail . com
za umístění slovenských TZ v mapě můžete poděkovat jednomu sběrateli z Nových Zámkoch,
takže pokud se někomu nezdá umístění nějaké slovenské TZ pište na adresu duricakarol (zavináč) gmail . com

Pokud jste se dostali na tuto stránku z nějakého vyhledávače,
tak správný vstup je ze stránky : https://k8.kreteni.eu/tz/